Name:
Location: Αθήνα, Greece

Αναζήτησα το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου (όπως εγώ το φαντάζομαι) και το βρήκα στο blog! So simple! Αυτά! Δεν χρειάζονται περισσότερα...

Tuesday, February 28, 2006

30 δευτερόλεπτα!

Πριν 3 μέρες είχα μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μαζί μ’ ένα φίλο μου σχετικά με τη σημασία του χρόνου στη ζωή μας. Η συζήτηση περιορίστηκε γύρω από μια υποθετική ερώτηση σχετικά με το τι θα κάναμε αν ξέραμε πως ζούμε τα τελευταία 30 δευτερόλεπτα της ζωής μας. Ακούγεται κάπως μακάβριο αλλά ήταν η μόνη οδός να βγούμε από το λαβύρινθο της αδιαφορίας για το χρόνο.
Σαφώς αυτά που ζητούσαμε ξεπερνούσαν τις ώρες της ζωής μας και καταφέραμε παραδόξως (;) να περιοριστούμε στα υλικά αγαθά. Να ξαναδούμε ένα επεισόδιο μιας αγαπημένης μας σειράς που είδαμε στην TV, να στείλουμε τα τελευταία αντίο με SMS, να αράξουμε στην μπαμπού πολυθρόνα του σαλονιού και να σβήσουμε τις σκέψεις μας με δυό τσιγάρα κι ένα καφέ ή να πνίξουμε τα δευτερόλεπτα σε μια diet coke.
Όταν η συζήτηση τελείωσε χωρίς να οδηγηθεί σε κάποιο συμπέρασμα κλείστηκα στο υπνοδωμάτιο και περίμενα να με πάρει ο ύπνος. Σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα είχε προλάβει να φυσήξει ένας δυνατός άνεμος, να παρασύρει τα μικρά σκουπίδια που κάποιοι ασυνείδητοι πέταξαν στο δρόμο και να αρχίσει να βρέχει!
Κάπως έτσι πήραμε την απάντησή μας: πως είτε 30 δευτερόλεπτα είτε χιλιάδες 30 δευτερόλεπτα μας έμεναν, μάθαμε να τα εκτιμάμε και να τα απολαμβάνουμε που μπορέσαμε και μεταμορφωθήκαμε και γίναμε αυτό που εμείς επιλέξαμε, που καταφέραμε και ζήσαμε το εγώ μας!
from Mike S.

1 Comments:

Blogger prosopoplastiki said...

egw pantos tha ekana sex mehri skasmou hahahaha.

September 27, 2006 at 12:20 AM  

Post a Comment

<< Home