Name:
Location: Αθήνα, Greece

Αναζήτησα το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου (όπως εγώ το φαντάζομαι) και το βρήκα στο blog! So simple! Αυτά! Δεν χρειάζονται περισσότερα...

Wednesday, January 17, 2007


Με τα μάτια της ψυχής…


Η επίσκεψη μου στο Μουσείο Αφής στην Καλλιθέα έγινε για λόγους ρεπορταζιακούς. Είναι το μόνο μουσείο που μπορείς να αγγίζεις τα εκθέματά του! Φυσικά είναι όλα πιστά αντίγραφα και το μουσείο δημιουργήθηκε το 1984 από το Φάρο Τυφλών Ελλάδος για άτομα με προβλήματα όρασης, όπου έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την πολιτιστική μας κληρονομιά. Μόνο που τελικά η επίσκεψη από τους βλέποντες φαίνεται πως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Ομολογώ πως ήταν η πρώτη φορά που δεν «βαρέθηκα» σε μουσείο. Γιατί στα υπόλοιπα μουσεία έχεις απλά τη δυνατότητα να δεις τα εκθέματα ως επισκέπτης και να φύγεις. Σ’ αυτό το μουσείο η υπεύθυνη με έβαλε να φορέσω μια μάσκα. Η προσωρινή αυτή τύφλωση σε κάνει να νιώθεις περίεργα. Όταν όμως σ’ αφήνει να ψηλαφίσεις τα εκθέματα είναι σαν να κρατάς την ιστορία στα χέρια σου! Το συναίσθημα πως μπορείς να αγγίξεις, έστω και τα πιστά αντίγραφα, είναι μοναδικό! Και σίγουρα αυτό που συνειδητοποιείς είναι η λεπτομέρεια με την οποία έχουν φτιαχτεί τα αγάλματα. Τελικά, φαίνεται πως τίποτα δεν έχει φτιαχτεί μόνο για να φαίνεται! Περιττό βέβαια να πω για τους ανθρώπους του μουσείου, οι οποίοι είναι φιλόξενοι και πρόθυμοι να σε εξυπηρετήσουν! Άνθρωποι – οι περισσότεροι εθελοντές - που πραγματικά αγαπάνε αυτό που κάνουν και το κάνουν με μπόλικη δόση από μεράκι και θέληση! Επισκεφτείτε το!!

Για περισσότερες πληροφορίες στο http://www.tactualmuseum.gr/

Το έργο της φωτογραφίας είναι φτιαγμένο από άτομα με πλήρη όραση από το Εργαστήριο Κεραμικής – Γλυπτικής του Φάρου Τυφλών Ελλάδος.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Kali arxi sto...kainourgio blog kai kali xronia!

Anonymous

January 17, 2007 at 7:17 PM  

Post a Comment

<< Home