Name:
Location: Αθήνα, Greece

Αναζήτησα το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου (όπως εγώ το φαντάζομαι) και το βρήκα στο blog! So simple! Αυτά! Δεν χρειάζονται περισσότερα...

Tuesday, February 27, 2007


Η παιδεία, η κοινωνία και ένα WC!

   Η μέρα που ξημερώνει (27/2) είναι κρίσιμη για την παιδεία, καθώς αρχίζει η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής του νόμου-πλαισίου. Για το θέμα έχουν ακουστεί πολλά γι’ αυτό και δεν πρόκειται το κείμενο αυτό να προσθέσει άλλη μια άποψη, η οποία δεν έχει να προσφέρει τίποτα περισσότερο στα όσα έχουν ακουστεί.
   Η αναθεώρηση του άρθρου 16 θεωρείται σχεδόν βέβαιη αφού έχουν μπει όλα στην τελική ευθεία. Έστω κι αν κινδυνεύει να χαθεί η εξεταστική ενδεχομένως και το εξάμηνο. Έστω κι αν δεν φτάνουν οι χιλιάδες φοιτητές που διαδηλώνουν κάθε βδομάδα στους δρόμους. Αλλά στην τελική ποιος νοιάστηκε για τους φοιτητές; Μια μειοψηφία είναι στο σύνολο του πληθυσμού κι όταν στην πλειοψηφία επιβάλλεις με όλα τα μέσα την άποψή σου τότε όχι απλώς τη συμμερίζεται, αλλά την υποστηρίζει ενθέρμως.
   Εξάλλου οι πολιτικοί δεν είναι για να ακούνε τα αιτήματά και τα δίκαια των πολιτών. Είναι απλά για να τους ψηφίζεις, να κάνουν τα στραβά μάτια όταν θέλουμε να βολέψουμε το παιδί μας και να τους λες και ευχαριστώ. Δυστυχώς ή ευτυχώς σ’ αυτή την κοινωνία ζούμε. Σκατά στα μούτρα μας; Στα μούτρα τους; Δεν ξέρω. Είτε το ένα ισχύει είτε το άλλο… τα ίδια σκατά είναι!

3 Comments:

Blogger unpause said...

Yeia sou mike! apla eida to comment sou sto post gia tin parousiasi gia tin kipro kai.. thanks.. to mistiko tou pos vlepo tin kipro kai san 'allo' alla kai san kati to oikeio einai i dipli moy taytotita.. Elladaditis alla kai skaliotis ek mitros pou exo zisei leykosia.. cu!

February 27, 2007 at 12:56 PM  
Anonymous Anonymous said...

well...lupamai pou to lew, alla an i ellada dn itan mia xwra gerontwn (http://news.contra.gr/News/142946.html) oi foitites 8a itan pleiopsifia sto sunolo tou plu8ismou (mias k to koinwniko status mas 8elei olous spoudagmenos-eite to 8eloume, eite mporoume, eite oxi). k to na min eisakouetai i pleiopsifia, an mh ti allo, einai skandalwdes...

February 27, 2007 at 8:42 PM  
Blogger anafandon said...

@ anonymous

ma kaneis den eipe to antitheto...
Ennoeitai pws i pleiopsifia prepei na eisakouetai.
Egw afto pou eipa einai pws otan tis epiballoun mia gnwmi sigoura tha tin ipostirizei ki afto einai to skandalwdes gia mena!
thx gia to sxolio!

February 28, 2007 at 1:01 AM  

Post a Comment

<< Home